Cartofi noi cu unt şi mărar la cuptor – gustoși, ușor de făcut și sănătoși! Trebuie să faci măcar o dată, această rețetă delicioasă:

2 mins read

Cartofi noi cu unt şi mărar – gustoși, rapid și ușor de făcut și sănătoși! Fie că îi servești pe post de garnitură sau mâncare de sine stătătoare, trebuie să faci măcar o dată, primăvara, această rețetă delicioasă!

Timp de preparare: 25 min

Timp de gatire: 20 min

Gata in: 45 min

Ingrediente:

  • 500 g cartofi noi
  • 70-80 g unt proaspăt
  • 1 legatura mărar
  • câteva fire de pătrunjel verde, sare, piper

Alege cartofi noi cât mai mici, pune-i 5 minute într‑un castron cu apă călduţă. Curăţă-i. Dacă unii cartofi sunt mai mari, se taie în jumătăţi sau în sferturi. Spală-i şi lasă-i la scurs pe un şervet absorbant.

Pune-i într-o oală cu apă şi o jumătate de linguriţă de sare. Lasă-i la fiert doar pe jumătate, 15- 20 de minute. Scurge de apa în care au fiert şi răstoarnă-i într‑o tavă pentru copt. Adaugă untul cubuleţe şi presară piper. Amestecă uşor cu o lingură de lemn să se acopere toţi cartofii cu un strat de unt.

Pune-i în cuptorul bine încins şi coace-i la foc iute, până se rumenesc frumos, aproximativ 20 de minute.

Scoate-i din cuptor şi presară imediat deasupra mărar şi pătrunjel verde, tocate fin. Se servesc imediat cu salate de sezon şi sos de smântână sau iaurt. POFTA BUNĂ!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Previous Story

Chiftele de carne, cartofi şi sos bechamel: o reţetă suedeză bună de te lingi pe degete

Next Story

Metode pentru albirea dintilor

ULTIMELE DE PE BLOG